M6/ A internet no s'hi aprèn res!?

La formació en línia facilita l'accés a continguts d'aprenentatge en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. Resulta útil per a persones que, per raons de temps o distància, no poden accedir a les formacions presencials. I també per complementar o repassar conceptes.
El concepte: entorn virtual d'aprenentatge
Aula virtual que incorpora un conjunt d'eines i metodologies digitals que faciliten la interacció entre les participants i a realització de les tasques pròpies del procés formatiu com ara la proposta de lectures i la realització d'exercicis, el treball col·laboratiu i en grup, el seguiment i acompanyament de l'alumnat…
Aquestes infraestructures tecnològiques abasten eines com els wikis, els blocs, les xarxes socials, i serveixen per sostenir les comunitats d'aprenentatge digital. Aquestes tendències aposten per unes pràctiques d'ensenyament i d'aprenentatge que condueixen a la innovació i a la participació lliure de tots els components de la comunitat acadèmica.
Democratitzant el coneixement
MOOC (Massive Online Open Courses) proposen una modalitat de formació gratuïta, massiva, oberta, en línia i promou l'aprenentatge autònom de les usuàries. Ha esdevingut molt popular, ja que aconsegueix democratitzar l'accés al coneixement, especialment a les persones que no tenen accés a la formació privada. Les temàtiques dels son il·limitades i habitualment inclouen l'opció d'obtenir un certificat, que caldrà costejar.
Els NOOC (Nano-MOOC) són petites píndoles, amb una durada molt curta, que permeten per formar-se sobre una destresa o competència molt concreta.
Els SPOOC (Self-Paced Open Online Course) són cursos massius, oberts i en línia, amb la particularitat de què cadascú els pot seguir al teu ritme, que afavoreix la gestió autònoma de l'aprenentatge. A diferència de les altres modalitats, aquests no tenen límit cap límit de temps, a partir del moment que es llença.
Recursos web

Miniops
Espai d'aprenentatge obert de l'IOC
https://miniops.ioc.cat/
Seguint l'objectiu d'oferir aprenentatge al llarg de tota la vida a la població adulta
Aquests continguts d'autoaprenentatge estan oberts a tothom que vulgui consultar-los, seguir-los i aprofitar-los com a element de la seva formació.
Són de curta durada, amb un estudi d'entre 15 i 20 hores, i abasten temàtiques actuals i diverses relacionades amb l'ús intensiu de la tecnologia.

Cibernàrium
Servei de formació i divulgació tecnològica de Barcelona Activa.
Té l'objectiu d'esdevenir un espai referent a la ciutat en tendències tecnològiques d'ara i del futur. També busca impulsar el talent digital i oferir formació tecnològica gratuïta per a tothom i per a tots els nivells.
Recentment, ha incorporat una Aula Virtual que combina les sessions amb streaming amb les activitats d'autoformació que combinen vídeos i materials escrits de suport, i que complementen l'oferta d'activitats presencials.
També incorpora una Mediateca que aplega tots els materials formatius del servei....i dues propostes més
Curs introducció a la programació web
L'Anna Marcilla està buscant talent femení per tot el territori català, per iniciar a dones en la programació web.
Aquest curs d'introducció a l'HTML, CSS i Javascript de 40 hores.
Està 100% bonificat i impulsat pel SOC, a través del programa ADA.
El curs està pensat per fer-ho des de casa, és guiat i pràctic, on s'atendran dubtes personalitzats, ja que està pensat per grups reduïts. Construirem una petita web personal. Únicament es necessita una connexió a Internet i motivació. La resta vindrà sol.
#gòTIChivern23
Amb el gòTIC, empodera't digitalment!
Fomentem l'aprenentatge i l'ús de les noves tecnologies com a eina d'inclusió i participació digitals.
Consulta la programació de les activitats programades a la #gòTIChivern23
https://bit.ly/gotichivern23
